sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Nakkikastike

Halvalla teemalla jatkuu arkiruuat... mutta hyvää perusruokaa! Syökäähän kunnon salaattiannoksen ja raejuuston kera niin ei pistele einekset niin paljon.




1 sipuli
2 rkl rypsiöljyä
8 nakkia
3 dl vettä
1/2 lihaliemikuutio
1 rkl tomaattipyreetä
2 rkl ketsuppia
1 tl sinappia
valkopippuria
loraus ruokakermaa
2-3 rkl Maizenaa


Kuullota sipuli kevyesti öljyssä. Lisää pilkotut nakit ja anna niiden ruskistua. Tässä vaiheessa ruukaan siirtää sipulit pannun viileämpiin reunaosiin ja pannun vaikka sieltä puolelta vähän ulos levyltä, sipuleihin en halua väriä! Mittaa joukkoon vesi ja kaikki mausteet. Anna kiehua kannen alla, kunnes kuutio on liuennut ja maut ovat tasoittuneet. Lisää loppuvaiheessa kerma ja suurus.

Tarjoa perunamuusin kanssa (6-8 keitettyä perunaa, nokare Oivariinia, pikkuisen suolaa ja ohennukseen maitoa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti