lauantai 3. maaliskuuta 2012

Tonnikalapiirakka

Ihan niin kuin salaateissakin, myös piirakoiden täytteissä on vain mielikuvitus rajana. Tässä vain yksi esimerkkiyhdistelmä... 


Pohjan otin suoraan yhdeltä ruokasivustojen kuningattarista, Hellapoliisilta.



Pohja
100 g margariinia
2,5 dl  vehnäjauhoja
0,5 dl vettä
(ripaus suolaa)

 Täyte
1 tölkki tonnikalapaloja
1 suolakurkku
1/2 vihreä paprika
1/2 punainen paprika
10 cm pala purjoa
1 dl silputtua persiljaa
100 g juustoa raastettuna
3 kananmunaa
2 dl juustonmakuista ruokakermaa
(esim. Bonjour maustettu ruokakerma, juusto)
yrttisuolaa
pippurisekoitusta

Valmista pohja sekoittamalla pehmeään margariiniin jauhot, sitten vesi ja halutessasi suola. Painele vuoan pohjalle (ja esipaista 10 minuuttia, 225°C). Esipaistosta en ole ihan varma tarvineeko tuota tehdä. En ole aina tehnyt, ja hyvin on tuntunut kypsyvän. Paiston jälkeen taas on tuntunut ehkä vähän liian helposti murenevalta.

Pilko kasvikset pieneksi ja sekoita kaikki täytteen aineet kulhossa. Kaada (esipaistetun) pohjan päälle. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia, kunnes pinnan väri on hyvä ja täyte on hyytynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti