tiistai 8. lokakuuta 2013

Tonnikalapihvit & chili-limedippi

Kokeiluun pääsi kaupasta ihan kokeilun vuoksi mukaan tarttunut Chili-paprika Crème Fraiche. Tämä olikin yllättävän tujua! Tonnikalapihveissä tulisuus peittyi muiden makujen joukkoon, joten vaikka et tulisesta ruuasta välitäkään, voit syödä näitä ilman, että suu palaa (ainakin jos jätät chilin pois). Suosittelen silti lämpimästi tuon maustetun crème fraichen käyttöä, sillä paljon muuta maustetta ei sitten tarvittukaan. Dippiin sen sijaan jäi mukavasti ytyä.

Tonnikalapihvit ovat superhelppoja tehdä. Paistaminen voi alkuun vaatia vähän kokeilua ja hakuilua parhaan pannun ja optimaalisen lämpötilan suhteen, mutta kun sen ensin selvittää, tulee tämä ruoka simppelisti.


n. 12 pihviä

1/2 prk chilillä ja paprikalla maustettua ranskankermaa
1/2 dl korppujauhoja
2 prk tonnikalaa
pala chiliä
kananmuna
kourallinen persiljaa

paistamiseen rypsiöljyä



1. Sekoita kulhossa crème fraiche ja korppujauhot. Anna turvota hetki. Odotellessa voit valuttaa tonnikalat, hienontaa chilin ja persiljan.
2. Sekoita loput ainekset crème fraiche-korppujauhotahnaan hyvin.
3. Paista pihvit paistinpannulla (käytin lettupannua) rypsiöljyssä. Paistaminen sujui simppelisti, kun välineinä oli lettupannu, lusikka, ohut muovilasta ja kupillinen vettä. Kuumensin rypsiöljyn pannussa kohtalaisen kuumaksi. Lusikalla nostin kunnolliset läjät tonnikalapihvitaikinaa jokaiseen lettukoloon. Varo, tässä vaiheessa voi räiskyä kuumaa rasvaa! Kostutin käsiä vesikupissa ja muotoilin sormin ja lastaa apuna käyttäen köntit pihvin mallisiksi suoraan siinä pannulla. Saavat olla ainakin 1,5 cm paksuja, jotta kääntäminenkin on helpompaa. Kun alapuoli on saanut hieman väriä ja pihvi pysyy koossa, ujuta ohut lasta pihvin alle ja käännä toinen puoli paistumaan. Pannu ei saa olla liian kuuma, jotta sisuskin (tai se kananmuna siinä rakenteessa) kerkeää kypsyä, ilman että pinta palaa.
4. Tarjoa dipin (resepti alla) kanssa. Lisäkkeeksi käy melkein mikä vain, iso annos salaattia, perunaa, riisiä yms...


Chili-limedippi

1/2 prk chilillä ja paprikalla maustettua ranskankermaa
1/2-1 prk kermaviiliä (riippuen kuinka tulista ja paksua dipistä haluat)
n. 1/2 limen mehut

Kaikki vaan sekaisin ja dippaileen.